Hoger in Google

Meer bezoekers op uw website

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wanneer iemand (potentiële klant) een term intikt in een zoekmachine willen we graag dat onze relevante website zo hoog mogelijk wordt weergegeven, zodat er een grote kans is dat deze persoon ook daadwerkelijk op onze link klikt. Helaas wil de concurrentie dit ook en is er een letterlijke race naar de top om de hoogste zoekmachine ranking te halen.

Zoekmachine optimalisatie is de verzamelnaam voor activiteiten die de score (ranking) bevorderen. We kunnen hierbij denken aan onder andere het gebruik van de juiste trefwoorden en trefwoordcombinaties, maar tegenwoordig behelst SEO veel meer dan alleen de juiste ‘keywords’.

Bij SEO draait het tegenwoordig om veel meer dan alleen de juiste woorden gebruiken.

Denk hierbij aan onder andere:

  Gebruiksvriendelijkheid van de website
  Snelheid van de website
  
Betrouwbaarheid
  
Kwaliteit en leesbaarheid van de teksten
  
Links vanaf andere websites naar jouw website (wanneer anderen jouw website zó goed vinden dat ze mensen willen doorsturen)

Is SEO wel echt nodig?

Wanneer je een nieuwe webwinkel opent doe je dat met het doel om producten te verkopen. Om spullen te verkopen heb je kopers nodig. Die zijn er wel, maar nu moeten die kopers nog weten dat je bestaat! En als ze dat eenmaal weten moeten we er nog voor zorgen dat ze ook daadwerkelijk voor jou kiezen…

Naast Social Media, Social Marketing, Search Engine Marketing en vele andere mogelijkheden om de bekendheid te vergroten willen we die bekendheid ook graag vasthouden.