Ik zie geen SSL-slotje in de adresbalk, wat nu?

Wat handig is om te weten om het SSL-slotje te zien in de adresbalk van een browser.

Onlangs heeft Designer Dragonfly een SSL verbinding aangevraagd via onze trouwe hostingprovider; Siteground. Na enkele minuten kregen we al antwoord dat het reeds geconfigureerd was en dat het enige tijd kon duren voordat de NS (Name Servers) ge-update waren. Ik reageerde meteen met de vraag of ik aan onze kant nog iets moest aanpassen bij de NS-records. In dit specifieke geval niet, maar het is altijd goed om dat te controleren bij je eigen hostingprovider!

Toen ik de volgende ochtend meteen ging kijken of alles in orde was, zag ik tot mijn grote verbazing dat er geen slotje in de adresbalk stond, geen SSL…Enigszins teleurgesteld stuurde ik Siteground maar weer een mailtje om te vragen waarom de update niet doorgevoerd was.

De procedure is als volgt: 

  • Update je .htaccess file om ervoor te zorgen dat SSL de nieuwe https URL forceert. Wanneer je geluk hebt en host bij een van de beste hosting providers zoals ik, en het ze dan lief vraagt dan doen ze het zelfs voor je! In mijn geval werkte dat nog steeds niet door een plugin conflict…Ik heb dus een plugin geïnstalleerd om SSL te forceren. https://wordpress.org/plugins/wp-force-ssl/
  • Log in op je WordPress Dashboard an ga naar Settings -> Algemeen en pas hier je domeinnaam aan van: http naar: https
  • Nadat ik alle stappen had gevolgd had ik wel een slotje, maar dat was grijs (dus niet beschikbaar), dus maar weer een mailtje naar Siteground … De reden dat mijn SSL geen slotje en https liet zien was vanwege onveilige links.
    Hier komt het leuke (lees vervelende) werk om de hoek kijken…Je moet dus elke link en afbeelding van je site aanpassen naar (Je raadt het al…): https.  Als handigheidje kun je deze website gebruiken om onveilige links te controleren. https://www.whynopadlock.com
  • Wanneer je dit allemaal gedaan hebt wil je Google vertellen dat je, je URL hebt veranderd van http naar https
  • Vergeet vooral niet om alle URL’s in je sitemap aan te passen!

 

Jenny Correia is een website ontwerpster die het leuk vindt om ondernemers te inspireren om hun dromen te volgen.

Als je het kunt dromen, kun je het doen. – Walt Disney